شخابيط بنوتة


 
الرئيسيةبوآبتنــآاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقه عمل الكنافه الخاصه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دمـوع القمـر
عضوة ذهبية
عضوة ذهبية
avatar

انثى العمر : 22
المزاج : قشطه
الوطن : من ارض الله الواسعه
عدد الرسائل : 2924
تاريخ التسجيل : 19/05/2009

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكنافه الخاصه   20/5/2009, 12:04 pm

المقادير:


كليو كنافة

علبيتين قشطه

227 جرام زبدة

2 فنجان سكر

2 فنجان ماء

مكسرات مطحوته,اختيارية

الطريقة:

قطعي الكنافة قطع صغيرة





ضعي الزبدة على نارهادئة واتركيها حتي تسيح





ضعي الزبدة على ا لكنافة وقلبي جيدأ



ضعي نصف مقدارالكنافة في صينية واضغطي عليها جيدأ



ضعيها في الفرن حتي تصبح ذهبية اللون



في هذه الاثناء حري القشطة وضعيها في أناء



أضيفي أليها ملعقتين من الماءالبارد



معلقة من المكسرات المفرومة جيدأ(المكسرات حسب الذوق)



تخلط جيدأ



تخرج الكنافة من الفرن



نضع عليها القشطة المجهزه




تأكيدي من تغطيتها كاملا بعيدأ عن الحواف




أبدائي بوضع الطبقه الثانية من الكنافة



تأكيدي ان الوجه مغطى كاملآ وجيدأبا الكنافة



عيدها مره أخرى الى الفرن حتي يصبح لونها ذهبي





لعمل الشيره ضعي كوبين من السكر



ثم ضعي عليه كوبين من الماء



ضعيهم علي النار



أستمري في التقليب حتى يذوب السكر ،ويبدأ يتماسك قليلاً،

ضعي عليه الليمون وماء الورد والزعفران



خرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي



أضيفي اليها الشراب أوالشيره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
واحده طيبه
عضوة مميزة
عضوة مميزة
avatar

انثى العمر : 22
المزاج : عادى
الوطن : بيتنا
عدد الرسائل : 103
تاريخ التسجيل : 04/07/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكنافه الخاصه   26/7/2009, 11:01 am

تسلمى شكلها روعه


والصوره جامده موووت





دلوقتى صعب تلاقى واحده طيبه...فى زمن مفيش فيه ناس كتيره طيبين

جمبك و لو تحتاجها تبقى قريبه...... ودى فى الحياه مش هتقابلهاااا مرتين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكنافه الخاصه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شخابيط بنوتة :: |×اُنُوُثَتُكٍ×| :: " مطبخنآ «-
انتقل الى: